Dalić otkrio kakvo ponašanje neće tolerirati!

Nogomet 5. sij. 202219:01 > 19:01
Podijeli:
Chumachenko Alexey

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić trenutno uživa u blagodatima svog rada - izborio je s Hrvatskom plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar, a kasnije je s HNS-om potpisao novi ugovor do 2024. godine.

Dalić je još motiviraniji nego što je bio.

Sad sam sigurno puno više motiviran s novim ugovorom jer želim ponovno dokazati da imamo kvalitetu i ponovno napraviti pravi rezultat. S te strane zaista je motivacija ogromna. Imamo sjajnu reprezentaciju, sjajnu podršku od Hrvatskog nogometnog saveza, moj stožer također i svi uvjeti su tu. Moj idući cilj je da se Hrvatska nakon Katara plasira i na Euro u Njemačku, gdje ćemo imati veliku podršku, ja sam u to siguran”, rekao ja hrvatski izbornik za službenu stranicu HNS-a, a zatim se osvrnuo na pritisak s kojim se nosi.

Pritisak je dobrodošao, ali mora biti pozitivan. Svaki izbornik hrvatske reprezentacije ima jedan cilj, plasman na veliko natjecanje. Treba se znati nositi s pritiskom i sačuvati svoj mir, a ja nekako u tome uspijevam. Svi reprezentativci moraju biti veliki profesionalci. Mi imamo dobre igrače i sjajne osobe, ali na profesionalizmu se mora uvijek raditi. Svaki igrač mora biti primjer po ponašanju. Svi članovi reprezentacije moraju paziti na svoje javne istupe, oni moraju biti korektni i dobronamjerni. Svi igrači koji govorom tijela, lošim ponašanjem ili nekim nezadovoljstvom to iskažu ne mogu biti dio reprezentacije“, izjavio je Zlatko Dalić.

Dalić je stručnom stožeru priključio nekadašnje senatore reprezentacije, Marija Mandžukića, Ivicu Olića i Vedrana Ćorluku.

Moj cilj je da svi bivši reprezentativci koji imaju zasluge u reprezentaciji, a koji se žele baviti trenerskim poslom, budu u reprezentaciji. Oni svojim znanjem i karizmom mogu puno pomoći, Mario će sigurno puno pomoći, znamo kakav je igrač bio i on će to znati prenijeti na igrače”, rekao je Dalić.

Otkrio je kako će iskoristiti period prije Svjetskog prvenstva.

Godina dana je veliki period, ali mi se već sada pripremamo za Katar. Imat ćemo u ožujku dvije pripremne utakmice, zatim još šest u Ligi nacija. Nemamo nekih velikih nepoznanica, ja očekujem da igrači potvrde kvalitetu koju su pokazali u kvalifikacijama. Igračima će biti otvorena vrata da se svojom igrom u klubovima nametnu“, objasnio je hrvatski izbornik.

Za kraj se zahvalio navijačima na podršci.

Utakmica u Splitu s Rusijom ili u Osijeku sa Slovačkom je pokazala koliko ljudima znači reprezentacija. U Splitu kiša, loše vrijeme, hladno i gotovo pun stadion. Dakle, ništa nije spriječilo naše ljude da dođu podržati reprezentaciju koja služi da opet stvori zajedništvo svih nas. Reprezentacija je ta koja okuplja, privlači, i mislim da činimo sjajne stvari”, rekao je Dalić i kao najbitnije utakmice na klupi Hrvatske izdvojio pobjede nad Engleskom, Škotskom i Rusijom“, zaključio je Zlatko Dalić.

Komentari

Vaš komentar