Dalić: Mi nismo momčad! A čiji je to problem?

Nogomet 1. tra. 202114:18 > 14:19
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Antonio Bronic

Bio je to hrvatski nogometni ožujak - solidnog rezultata i skromne igre

Zlatko Dalić, srebrni izbornik iz Rusije, otkrio je nakon tri utakmice i šest bodova u borbi za SP u Kataru da Hrvatska u ovom trenutku ima dosta problema:
” Bit je da mi nismo bili ekipa, nismo tim. Nije kao prije SP-a u Rusiji, a neki mladi igrači nisu pokazali dovoljno respekta. A tako ne možemo dalje.

Dejan Lovren je bio još oštriji:
“Nekad nas respektiraju, a nekad baš i ne. Mislim da sve više postajemo iskreni. Ja ću uvijek svakome reći što mislim i toga se ne sramim. Kad je reprezentacija u pitanju, pravila se moraju poštovati. Ne možeš utakmicu odrađivati sa sedamdeset ili osamdeset posto ili se naljutiti ako nisi u prvih jedanaest. Ako mi stariji ginemo na terenu, moraju i oni”.

Da zna uvesti disciplinu u momčad pokazao je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Naime, odstranio je Nikolu Kalinića, koji je po njegovom sudu bio faktor koji je ‘trovao atmosferu’. Dakle, ne bi mu bio problem to napraviti i drugi put.

Dalić, čini se ipak ima više problema u sastavljanju momčadi od onog dobre atmosfere. Izbaciš ‘kukolj’ i posvetiš se igri. Mislio sam da to nikad neću napisati, ali Rakitić nedostaje ovoj momčadi. Niti jedan vezni – Kovačić, Vlašić, Pašalić, Badelj ipak su jako oscilirali, a uz Modrića veznom redu treba sigurnost i moć. I to je ono što u ovim talentiranim dečkima ipak mora pronaći.

Napad je ožujku bio sterilan, a tu je jedino rješenje Petković. Doći će i Rebić i onda će to biti ipak puno kvalitetnije i opasnije.

Bez pobjedničkog duha, naravno, nema ni smisla putovati u London. Skupina je nezgoda, ali vrlo savladiva. Ali ne i sa igrom iz – ožujka. No, ako budu svi zdravi, a izbornik od prve sekunde uvede čeličnu disciplinu, hrvatski se navijač opet ima čemu nadati.

Komentari

Vaš komentar