Ćorluka: Žao mi je što nije tu, Hrvatska boljeg nije imala

Nogomet 9. lip. 20229:58 > 10:00
Podijeli:
Rolf Vennenbernd/picture-alliance/dpa/AP Images

Iza hrvatske nogometne reprezentacije su dvije utakmimce u Ligi nacija, poraz protiv Austrije u Osijeku, te remi s Francuzima na Poljudu.

“Komentari su različiti, pogotovo kad vidimo rezultate. Neugodan poraz od Austrije nismo očekivali. Prvih 35 minuta izgledali smo dobro, samo što nismo zabili. Poslije toga naša izvedba nije na bila na nivou na kojem smo mislili da će biti. Dogodio se poraz, ali neke velike drame nismo radili niti trebamo. Isto tako floskule su te fraze da je svaki poraz dobar. Nije dobar. Nije dobro nikad izgubiti, tako niti protiv Austrije. Jednostavno stajali smo loše, puno je prostora bilo između zadnje linije i vezne, nismo imali kompaktnost, pogotovo u drugom poluvremenu. Primaran razlog zašto smo kvalitetnije djelovali s Francuskom je taj što smo bili bliži protivničkom igraču, agresivniji, zadnja linija je stajala odmah do veznog reda te Francuzi nisu imali prostora”, komentirao je prve dvije utakmice za Sportske novosti Vedran Ćorluka, pomoćnik izbornika Zlatka Dalića.

Izbornika su pogodili zvižduci u Gradskom vrtu.

“Iskreno, toliko su mi zviždali u karijeri… Ne, nije me pogodilo niti malo. Izbornik se vjerojatno iznenadio jer je to Slavonija u kojoj nismo dosad izgubili pa zato nije osjetio zvižduke. Siguran sam, da se i prije gubilo bilo bi zvižduka. Ništa pretjerano, normalna reakcija ljudi koji su očekivali pobjedu i dobru igru, a zapravo su dobili razočaranje. Nisam tome pridao puno važnosti.”

Hrvatska ima problem s golgeterom.

“Od svakog napadača se očekuju golovi. Ova dvojica koji su trenutačno ovdje Kramarić i Budimir u ovom trenutku su u najboljoj formi. Bio je pozvan i Musa, žao mi je što je bolestan pa nije mogao doći, kao ni Livaja. Uvijek trebaju pogoci, ali ako imamo špicu koja zabije šest-sedam golova u sezoni možemo tražiti neka drugačija rješenja u taktičkoj postavi. Budimira mogu drugačije iskoristiti. Da se razumijemo, zna Ante zabiti gol, ali neka on uradi što je napravio protiv Francuske – udari presing, izrilja i pomoći će na drugi način. Svi bismo voljeli da imamo golgetera od 20 komada u prvenstvu, ali ga nemamo. Ante nam je donio agresivnost koju nismo imali protiv Austrije i s time je digao ekipu. Kramarić će u međuprostoru primiti vrhunski loptu i raditi što je činio zadnjih 25 minuta, no tada nas nema u šesnaest metara… Nije lako naći što bismo svi htjeli. Imamo još pet mjeseci. U ovom trenutku nemamo golgetera, ali tko zna, možda se pojavi… Ili se igrači koji su bili prije s nama dignu u formi i natjeraju izbornika da ih opet pozove.”

Petković?

“Na bilo kojeg igrača koji je bio u reprezentaciji, a sada nije. No, Petko je kvaliteta, svi znamo da sam uvijek za Petka. Kad je pravi za njega će se platiti skuplja karta, ali ne za Petka kakav je bio do utakmice Dinama i Osijeka u Maksimiru. Sve je na Petku. Ako ćemo iskreno.”

Otkrio je Ćorluka i koga posebno cijeni u reprezentaciji.

“Ima jedan igrač za kojeg imam posebnu ljubav. Joško Gvardiol. Za mene on je već sada najkompletniji stoper kojeg je Hrvatska imala u povijesti. Automatski i najbolji. Moć koju ima, brzinu, skočnost, pas, prodor, koliko je na zemlji, koliko zdravo razmišlja… Iznimno mi je žao što nije s nama, što se često događa da je ozlijeđen kad igra reprezentacija, ali kad ga vidim na treninzima i utakmicama, Hrvatska nije imala boljeg igrača na toj poziciji.”

 

Komentari

Vaš komentar