Barišić: U Škotskoj se još ne osjeća miris Eura, ali…

Nogomet 23. velj. 202119:53 > 20:01
Podijeli:
(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić čovjek je od povjerenja Stevenu Gerrardu u Rangersima. Lijevi bek dao je intervju u kojem se dotaknuo svojih igara u Škotskoj, ali i nadolazećeg Eura.

U intervjuu za HNS, Barišić se dotaknuo Rangersa i potencijalnog osvajanja naslova:

“To je glavni cilj, Rangersi čekaju na titulu deset godina. I ne samo to, poznato je već da je klub zbog administrativnih problema ispao u četvrtu ligu i onda se polako vraćao u život. Navijači su u tom kontekstu odigrali vrlo važnu ulogu, donirali su vlastita sredstva, ulagali u klub, ali to se nastavilo i sad kad smo vratili klubu stari sjaj” – rekao je pa se osvrnuo na svoje igre u Glasgowu:

“Nastavio sam tamo gdje sam stao prošle sezone. Nije to ništa slučajno, puno sam radio na sebi i to se vidi na mojim igrama. Međutim, cijela se momčad digla pa onda i pojedinci dođu do izražaja. Nemam se što žaliti, sezona je savršena.”

sportklub

Sa Škotskom igramo na Euru, pa je zanimljivo bilo čuti njegovo mišljenje o svemu:

“Ne, ne mogu reći da se u Škotskoj već osjeća miris Eura, ali… Kako bih to uopće mogao osjetiti kad vlada potpuni “lockdown”, ne možeš ni lijevo, ni desno. Uostalom, mi u klubu imamo i previše svojih obaveza da bismo još razmišljali o Euru. Naravno da se, s vremena na vrijeme, zafrkavamo na treninzima i bavimo nekakvim prognozama tko će kako proći, jer u momčadi ima škotskih reprezentativaca. Vjerojatno će se, kako se prvenstvo bude primicalo, sve više pričati o Euru” – rekao je.

I naravno, za kraj, Barišić je onaj na kojeg Dalić ozbiljno računa…

“Ima igrača koji dolaze, neki su već tu, a o sebi ne volim pričati. Više volim da za mene govore moje igre i rezultati, a u Rangersima sam napravio iskorak, u nacionalnom prvenstvu i na europskoj razini. Drago mi je da nas ima, da postoji zdrava konkurencija, ali ta konkurencija nikad neće biti poput one u klubu. Ipak se u reprezentaciji svi borimo za svoju državu i svima nam je rezultat momčadi na prvom mjestu” – zaključio je Borna.