Gračan: Halilović ne bi mogao pratiti dinamiku Francuza

Reprezentacija 22. lip. 201920:14 > 20:21
Podijeli:
Paolo Bruno/Getty Images

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan stao je u obranu svojih igrača nakon dva poraza na Europskom prvenstvu.

“Mini Vatreni” nemaju više šanse za prolazak u drugi krug, pa će utakmica protiv Engleske biti za prestiž.

Izbornik Nenad Gračan prokomentirao je za 24.sata dosadašnji nastup Hrvatske na EURU.

Povezano

Razgovaramo svi mi koji smo ovdje i da, ljudi iz vodstva HNS-a također misle da je plasman na Euro uspjeh sam po sebi. Pa to je jasno isticano čim smo se plasirali. Naravno da smo željeli više, naravno da smo htjeli pobjede i za to se pripremali, naravno da nas porazi bole u najmanju ruku jednako kao navijače i da ćemo tko zna koliko puta analizirati svaku minutu na ovom Euru, ali neće biti dobro odemo li svi skupa u nerealnu, pretjeranu gorčinu. Pravit ćemo analize kad se vratimo doma“, rekao je Gračan.

Na pitanje kako je reagirao Alen Halilović kada je saznao da nije u početnom sastavu, a kapetan je ove generacije, izbornik je rekao:

Najnormalnije. Tako je reagirao. On je sastavni dio reprezentacije, a klupa je sastavni dio u karijeri svakog igrača. Nije komentirao, šutio je. Sve drugo bilo bi loše i kontraproduktivno. Jednostavno sam nakon završne analize francuske reprezentacije zaključio kako je upitno bi li Alen mogao pratiti dinamiku igre koja nam je protiv Francuza bila nužna u oba smjera. Za Englesku još nisam odlučio o sastavu“, zaključio je Gračan.