Rakitić objasnio zašto je otišao iz reprezentacije

Podijeli:
Denis Doyle/Getty Images

'Sve se u Rusiji lijepo posložilo i, da budemo iskreni, za sve nas je to bilo neočekivano. Međutim, svih tih mjesec i pol dana smo fantastično funkcionirali i zaslužili srebro.'

Hrvatski nogometaš i član Seville Ivan Rakitić nedavno je odlučio reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji nakon odigranih 106 utakmica u 13 godina. U prvom većeim intervjuu za službene stranice HNS-a objasnio je zašto se povukao.

‘Možda je došlo vrijeme kad me obitelj više trebala. S druge strane, htio sam se posvetiti klupskoj karijeri, povesti malo više računa o zdravlju. Ima puno mladih igrača, došlo je njihovo vrijeme i oni moraju početi igrati’ – rekao je Raketa pa nastavio:

‘Odluka o napuštanju reprezentacije jedan je od onih dana u karijeri kojih se sjećaš zauvijek. Pogotovo kad je u pitanju nešto tako bolno, kao što je to bio moj oproštaj s Hrvatskom. Međutim, sretan sam i ponosan što sam smogao snage presjeći, u čemu su mi jako pomogli predsjednik Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić. Što je presudilo? Trinaest godina, više od 100 utakmica…’ – rekao je.

Na kraju se član momčadi iz Andaluzije dotaknuo i najljepšeg ljeta 2018. u Rusiji.

‘Sve se u Rusiji lijepo posložilo i, da budemo iskreni, za sve nas je to bilo neočekivano. Međutim, svih tih mjesec i pol dana smo fantastično funkcionirali i zaslužili srebro. I još nešto, osim rezultata, postigli smo i to da nas je zavolio cijeli svijet, imao sam osjećaj da 99 posto ljudi na svijetu navija za nas. Moramo biti ponosni na naša postignuća u Rusiji. A doček u Zagrebu… Što reći… Pokazali smo cijelom svijetu što je Hrvatska’ – zaključio je Rakitić.