Utakmica Lige nacija će se igrati u Zaprešiću

Reprezentacija 29. lis. 202021:07 > 21:09
Podijeli:
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Iako je prvotno bilo objavljeno kako će se utakmica između Azerbajdžana i Crne Gore igrati na Maksimiru, na kraju je odlučeno da domaćin te utakmice bude Zaprešić

Hrvatski nogometni saevz (HNS) objavio je u četvrtak kako je UEFA potvrdila kako će se utakmica 5. kola Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore igrati 14. studenoga na stadionu Ivan Laljak-Ivić u Zaprešiću s početkom u 18 sati.

Prethodno je UEFA prvo dozvolila pa istog dana poništila odluku o odigravanju ove utakmice na Maksimiru zbog “administrativnih razloga”.

Zbog sigurnosne situacije i konflikta između Azerbajdžana i Armenije, Izvršni odbor UEFA-e donio je odluku da do daljnjega u te dvije države ne igraju klupske i reprezentativne utakmice na domaćem terenu te su dužne pronaći alternativne, neutralne lokacije.

Azerbajdžanski nogometni savez uputio je zamolbu HNS-u da se utakmica protiv Crne Gore odigra u Hrvatskoj, na što je HNS pozitivno odgovorio u duhu sportske solidarnosti, imajući u vidu značaj odvijanja sportskih natjecanja.

Uz koordinaciju s HNS-om, Azerbajdžanski nogometni savez postigao je dogovor o igranju utakmice na stadionu Ivan Laljak-Ivić u Zaprešiću, a taj dogovor prihvaćen je od strane Crnogorskog nogometnog saveza te UEFA-e.