Češki klubovi, pomagajte! Tko će igrati protiv Škotske?

Podijeli:
Catherine Ivill, Getty Images Sport

U Olomoucu se u utorak treba igrati drugo kolo Lige nacija između Češke i Škotske, a domaćini bi trebali biti kompletno izmijenjeni u odnosu na startu natjecanja

Češka nogometna reprezentacija pobijedila je u petak na startu Lige nacija 3:1, no ono što je uslijedilo nakon toga nije baš bilo ugodno. Pojavila su se dva pozitivna testa na koronavirus, pa su iz češkog Saveza odlučili odgoditi utakmicu sa Škotskom i poslati cijelu momčad u samoizolaciju.

Ipak, zbog mogućnosti sankcija zbog jednostranog otkazivanja utakmice, Česi su se predomislili i na Škotsku će poslati sasvim novu momčad, sastavljenu na brzinu od igrača iz domaće lige.

“Nakon razgovora s Uefom odlučili smo da će se utakmica sa Škotskom igrati u predviđenom terminu. Češki savez sad razgovara s klubovima s kojima će odlučiti tko će nastupiti na toj utakmici”, objavio je savez.

Svi češki reprezentativci bili su negativni, ali ne i fizioterapetu te zbog toga moraju u samoizolaciju. UEFA nalaže da se utakmica može odgoditi samo ako se za utakmicu ne može pronaći 13 igrača, među kojima je jedan vratar. Dakle, protiv Škotse neće zaigrati nijedan igrač koji je igrao protiv Slovaka.