HNS objavio mjere za utakmice Vatrenih u Ligi nacija

Reprezentacija 26. kol. 202014:07 > 14:15
Podijeli:
Izvor: sportklub

Situacija kod okupljanja hrvatskih nogometnih reprezentativaca, njihovi treniznzi i odnosi s javnošću bit će potpuno drugačiji nego inače

Uskoro slijedi okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije, a zbog trenutno epidemiloške situacije iz HNS-a su uputili medije kako će situacije izgledati u tom pogledu, kao i o tome kako će nogometaši trenitrati. 

Naravno, radi se o utakmicama Lige nacija protiv Portugala i Francuske petog i osmog rujna, a evo što su poručili iz HNS-a.

‘Zbog aktualne pandemije, dio aktivnosti prilagođen je novim pravilima Uefe te preporukama epidemiologa i HNS-ove radne skupine za povratak nogometu:

  1. Nakon utakmica do daljnjega neće biti organizirane mix zone za predstavnike medija. HNS će pokušati omogućiti medijima izjave igrača nakon utakmice putem mailing liste HNS-a, u audio i/ili video formatu, ovisno o mogućnostima koje ćemo imati na određenom stadionu.
  2. Konferencije za medije dan prije i nakon utakmice bit će organizirane na stadionima, uz poštivanje epidemioloških pravila u pojedinoj zemlji te preporuka iz Uefinog “Return to play” protokola.
  3. HNS neće organizirati do sada uobičajene press konferencije s izbornikom na dan okupljanja te mix zone s dvojicom igrača prije treninga. Umjesto toga, svakoga dana do 15:00 sati poslat ćemo svim članovima mailing liste HNS-a video s izjavama izbornika/dvojice igrača. Video će biti poslan u format za televizije putem FTP servera te u MP4 formatu putem WeTransfera. Svakoga dana zamolit ćemo po jednog predstavnika nacionalnih TV kuća (HRT, Nova TV, RTL i HNTV) i tiskanih medija (Sportske novosti, Jutarnji list, Večernji list, 24 sata) da pošalju pitanja za dostupne igrače kako bismo osigurali fer i objektivan novinarski pristup igračima.

Navedene procedure vrijede za naredna okupljanja reprezentacije dok se epidemiološka situacija ne promijeni.

Specifično za predstojeće okupljanje, još dvije informacije:

  1. Svi treninzi reprezentacije u Zagrebu bit će održani na glavnom terenu maksimirskog stadiona. Predstavnici medija moći će snimati, fotografirati i gledati trening isključivo sa zapadne tribine stadiona (ne na razini terena).
  2. Naknadno ćemo potvrditi trening igralište na kojem će reprezentacija trenirati u Parizu 6. rujna