Šuker: 'Hrvatski mentalitet bit će prisutan i 2021.'

Reprezentacija 27. tra 202015:31 > 15:35
Podijeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u razgovoru za Goal.com govorio je o otkazanom Euru, potezima hrvatske vlade, reprezentaciji i Luki Modriću.

“Nadamo se da će sezona završiti. No sigurno je za kladiti se da će scenarij biti različiti od zemlje do zemlje. Međutim, Uefa je prošlog tjedna dala razne smjernice s ciljem da se prvenstva i natjecanja dovrše do kraja. Ako se, iz različitih razloga, ispostavi da je to nemoguće u pojedinim zemljama i ligama, Savezi će odlučiti o sudionicima za buduća kontinentalna natjecanja”, rekao je Šuker.

“Danas se, prije svega, moramo brinuti za sebe. S ovom krizom Covida-19 shvaćamo koliko je nogomet važan ljudima diljem svijeta. I ne samo nogomet, već i svi ostali sportovi. Mislim da je UEFA u tom pogledu donijela neke izvrsne odluke.”

Matthias Hangst/Getty Images

Poput ostalih zemalja i Hrvatska mora rješavati mnoge probleme uzrokovane pandemijom koronavirusa, a među njima je i nogomet.

“Na prvom mjestu su zdravstveni problemi, pa onda nogomet. Zbog toga smo i zaustavili nogomet, ali sada razmišljamo kako nastaviti. Primjerice, u Hrvatskoj ćemo raditi testiranja igrača prije utakmica. Svakog tjedna radit ćemo testove kako bismo znali kakva je situacija, a time i mogući rizik. Nastavak natjecanja važan je za klubove, lige i nacionalne Saveze, kao i za televizije i TV prava koja imaju veliku ulogu. Učinit ćemo sve da se izborimo s virusom uz pomoć vlade, koja je, po mom mišljenju, donijela dobre odluke i možda se vratimo nogometu vrlo brzo”, poručio je najbolji strijelac u povijesti Vatrenih.

Šuker smatra da je odgoda EURA, koliko god nam bila mrska, ipak dobra odluka.

“Odgađanje Eura je dobra odluka. Svi želimo Europsko prvenstvo u najboljim mogućim uvjetima. To nam omogućava da imamo još godinu dana za pripremu i oporavak ozlijeđenih igrača, što vrijedi za sve sudionike turnira.”

Clive Brunskill Getty Images

“U Hrvatskoj uvijek idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak i pružamo 100 posto u svakom susretu i s velikom ozbiljnošću. Tako smo igrali 1998., kao i 2018 godine. To je ono zbog čega su Zlatko Dalić,Luka Modrić, Ivan Rakitić i ostali zavrijedili poštovanje cijelog svijeta. Mentalitet nam je uvijek na razini i tako će biti i na ljeto 2021. godine.”

Kapetan Hrvatske Modrić će u vrijeme Eura sljedećeg ljeta biti nadomak 36. godine. Ipak, Šuker nema dvojbi kada je u pitanju najbolji nogometaš svijeta iz 2018.

“Siguran sam da će Luka biti u najboljoj formi. Naš je kapetan i uvijek igra nogomet na visokoj razini. Pokazao je to u našim posljednjim utakmicama i u Realu. Zato sam siguran da će sljedećeg ljeta biti naš vođa, kao što je to bio u Rusiji”, zaključio je Šuker.