Čarli: Dobijao je 10 godina po 10 minuta, razumijem ga

Reprezentacija 14. tra. 202012:18 > 12:25
Podijeli:
Izvor: Nolwenn Le Gouic/Icon Sport via Getty Images

Vedran Ćorluka je iznio svoje mišljenje o Nikoli Kaliniću i dagađajima na SP- u u Rusiji

Reprezentacija Hrvatske bila je najugodnije iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada je uspjela doći do finala u kojem su na kraju poraženi od Francuske.

Hrvatska je napravila povijesni rezultat na Mundijalu prije dvije godine, te su uspjeli nadmašiti uspjeh iz 1998. godine kada su osvojili brončanu medalju. Međutim, početak Svjetskog prvenstva u Rusiji i nije bio baš najbolji što se tiče atmosfere.

Stvari su se zakomplicirale nakon prve utakmice u grupnoj fazi kada je Hrvatska uspjela pobijediti Nigeriju sa 2:0. Nakon susreta u centru pažnje našao se napadač Nikola Kalinić kojeg je Zlatko Dalić poslao kući nakon prvog kola.

Kalinić je na utakmici protiv Nigerije bio na zagrijavanju i Dalić je imao namjeru uvesti ga na teren u završnici utakmice, ali je on to odbio i poručio je da osjeća bol u leđima. Prije toga to je uradio u pripremnom dvoboju protiv Brazila, te je Dalić shvatio da nešto nije u redu.

Jasno je bilo da Kalinić nije zadovoljan svojim statusom u reprezentaciji, te da je očekivao da će biti u prvoj postavi na Mundijalu. Svoje nezadovoljstvo pokazao je odbijanjem ulaska u igru, a Daliću se to nije svidjelo i poslao je Kalinića kući.

U dokumentarcu “Junaci našeg doba” kojeg prikazuje HRT igrači Hrvatske pričali su o tom potezu Kalinića. Vedran Ćorluka je poručio da mu je bilo žao što je Kalinić tako reagirao jer je on itekako dobar momak.

“Kale je fenomenalan momak i uvijek će biti naš prijatelj. Nakupilo mu se sve kroz ove godine. Deset godina je ulazio po deset minuta. On zna da je pogriješio i mi smo bili svjesni toga. Eskaliralo je u najgorem momentu za njega i nas, ali ga mogu razumjeti. Zaslužio je biti dio ove priče zbog doprinosa reprezentaciji i golova koje je zabio Grčkoj koji su nam omogućili da dođemo do Rusije. Žao mi je što nismo uspjeli ugasiti taj problem iako je bilo šanse za to”, rekao je Ćorluka.

Izvor : Chung Sung-Jun, Getty Images Sport