I Bišćan objavio popis

Reprezentacija 28. lis. 201913:25 > 13:35
Podijeli:
sportklub

Igor Bišćan preuzeo je ulogu izbornika U-21 reprezentacije i danas je objavio svoj prvi popis

Igor Bišćan startao je u svoj mandat na klupi U-21 reprezentacije Hrvatske s dvije pobjede, a sada ga očekuju još dva ogleda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Protivnici su Litva i Češka. S Litvom će Bišćanovi izabranici igrati u gostima, a s Česima u Velikoj Gorici.

Prvo je Bišćan spomenuo što očekuje od utakmica i nadolazećih protivnika. 

‘Litva u gostima na papiru izgleda dosta jednostavno i lagano, ali siguran sam da to neće biti. Ni nama, ni ostalima koji računaju na plasman. Igra se na umjetnoj travi protiv ekipe koja je limitirana kvalitetom, ali dosta kompaktna i čvrsta te to kompenzira na taj način. Dokaz tome je i njihov neodlučen rezultat u Škotskoj. To nam je jako bitna utakmica jer će ti bodovi vrijediti dosta. Poslije toga Češka, momčad koja će se sigurno boriti za vrh. Imaju ozbiljne igrače koji igraju u ozbiljnim ekipama’ – rekao je izbornik.

Bišćan je pozvao i dva igrača načeta ozljedama Bornu Sosu i Lovru Majera, pa postoji mogućnost da netko od igrača s pretpozivom dobije priliku.

‘Sosa još uvijek ne trenira normalno. Probao je, ali i dalje osjeća posljedice ozljede pa je klub odlučio da ide na novi magnet pa ćemo vidjeti njegovo točno stanje. Majer još nije počeo normalno trenirati te bi tek danas ili sutra trebao ući u trenažni proces.’

Pitan je izbornik i o tome kako se snalazi sad kad mu igrači nisu uvijek dostupni kao u klubu, nego tek koji dan prije utakmice.

‘Sigurno nije jednako te je ovo malo teže, ali bilo bi pogrešno previše se opterećivati s tim. Nemoguće je u dva tri dana uigrati bilo što ozbiljno. To su sve talentirani dečki koji igraju na visokom nivou i u klubovima koji uglavnom pobjeđuju pa su naviknuti na pritisak pobjeđivanja. Na meni je da ih upoznam s protivnicima i dam im neke smjernice te da dobro pripremimo opterećenja prilikom dolaska u reprezentaciju i do utakmice – razjasnio je bivši trener Rijeke.

Golmani: Adrian Šemper, Ivan Nevistić, Dominik Kotarski

Braniči: Borna Sosa, Domagoj Bradarić, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Boško Šutalo, David Čolina, Marin Šverko, Bruno Bogojević

Veznjaci: Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Ivan Lepinjica, Darko Nejašmić, Mihael Žaper, Neven Đurasek

Napadači: Mario Ćuže, Antonio Marin, Ivan Dolček, Ivan Posavec

Pretpozivi: Roko Baturina, Franko Kovačević, Petar Musa