'Imaju najbolje igrače, ali ćemo ih zaustaviti'

Reprezentacija 3. ruj. 201917:56 > 18:09
Podijeli:
Izvor: Matthias Hangst/Getty Images

Utakmica kvalifikacija za Euro između Slovačke i Hrvatske igra se u petak od 20.45 u Trnavi, a evo što kažu istaknutiji članovi Slovačke uoči krucijalnog susreta

Pred reprezentaciijom Hrvatske možda je i najvažnija utakmica kvalifikacija za Euro 2020. U petak s početkom od 20.45h izabranici Zlatka Dalića igrat će u Trnavi protiv neugodnih Slovaka, koji iz tri utakmice imaju šest bodova, kao i Hrvatska. Mađari su s devet vodeći, ali imaju utakmicu više.

Svjesni su i Slovaci da je pred njima teška misija protiv druge reprezentacije svijeta, ali sportski se nadaju da bi mogli ugroziti Hrvatsku. Jedan od njih je i slovački kapetan, sjajni Marek Hamšik.

‘Hrvati su viceprvaci svijeta, imaju velike zvijezde i favoriti su. Ali igramo kod kuće, nadam se da će stadion biti pun i da će nas ljudi nositi do pozitivnog rezultata. Hrvati su jako kvalitetni i sigurno dolaze po tri boda. Pokušat ćemo ih zaustaviti’, rekao je iskusni 32-godišnjak, pa nastavio govoriti o onome što je Slovačka do sada odradila u ovom ciklusu.

“Igrali smo dobro u tim utakmicama i vjerujem da ćemo tako nastaviti. Obje momčadi imaju visoke ambicije i sad se lomi situacija u skupini”- konstatirao je Hamšik.

Na sve se nadovezao igrač Celte, Stanislav Lobotka, koji je propisno nahvalio naše reprezentativce.

‘Nije me iznenadio uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. O njima se nije puno govorilo, ali jako su kvalitetni. Imaju najbolje igrače u klubovima na svakoj poziciji’- rekao je 24-godišnji Lobotka uz konstataciju da mogu doći do dobrog rezultata protiv Hrvatske ako bude dovoljno zalaganja i trke kroz cijelu utakmicu.