Potpredsjednik Barce: ‘Kuća nam se ruši, ne možemo kupovati’

Nogomet 10. lis. 202116:28
Podijeli:
Camp Nou
Guliver Image

Potpredsjednik Barcelone otkrio je koliko je u klubu loša situacija.

Potpredsjednik Barcelone Rafa Yuste u intervjuu za Mundo Deportivo rekao je da Erling Haland zanima njihov klub, ali da je bivši predsjednik kluba Bartomeu Barcelonu ostavio u katastrofalnom stanju te da se najprije moraju pobrinuti za saniranje štete, a tek onda planirati koje će zvijezde dovoditi na Camp Nou.

”Nažalost, ne vidim da Halanda možemo dovesti sada. Od sad pa sve do kraja iduće godine pokušat ćemo pokrpati sve rupe, a tek ćemo onda razmišljati o pojačanjima”, kazao je Yuste pa dodao:

“Prvo moramo postaviti temelje kuće koju smo zatekli u ruševinama, a onda se moramo fokusirati na njenu stabilnost. Nahranimo prvo one kod kuće, a onda ćemo tek vidjeti što još možemo napraviti. Ne smijemo izgubiti iz vida da Barca uvijek želi najbolje, a Haland je sad jedan od najboljih na svijetu.”

Yuste govori kako je Bartomeu kupovao bez plana što je vodilo u katastrofu.

”Jedino što je napravio, to je bilo povećanje duga, a plaće nije nikome dirao.”
Yuste priznaje da suradnja s Ronaldom Koemanom nije uvijek bila laka, ali rekao je da ima poštovanja i vjere u trenera.
“Ronald je sjajna osoba, vrlo jasan i vrlo prijateljski raspoložen, iako nam se ponekad ne sviđa ono što govori. Ali, ako nešto pogrešno i kaže, ne radi to jer traži izgovor. Na primjer, govori nam da ne može igrati 4-3-3 jer nema krilnih igrača jer su ozlijeđeni. Više nego što podržavam Ronalda, ono što ću učiniti jest podržati do smrti trenera koji je u klubu. Razgovarali smo s kapetanima i rekli smo im ne samo da vjerujemo u Koemana nego i da uprava vjeruje u ovaj novi projekt. “
Komentari

Vaš komentar