Koeman: ‘Imam listu žrtava i igrača koje želim, sve je na klubu’

Primera 5. sij. 202123:56
Podijeli:
Ronald Koeman

Uoči utakmice Athletic - Barcelona, koja se igra sutra navečer s početkom u 21h, održana je press konferencija katalonskog kluba. #DerbyBananas #SponzorPrenosa

Ronald Koeman želi pobjedu na San Mamesu, ali svjestan je da to neće biti lako, naročito ne s obzirom na formu u kojoj je njegova momčad ove sezone.

“Moramo postići drugi gol, jer bi na taj način uništili vjeru protivnika da se može vratiti”, kazao je Koeman, aludirajući na činjenicu kako Barce često povede s 1:0, ali teško na kraju zadrži prednost.

“Athletic ima novog trenera, možda bude promijenjen sustav, iako je samo dva dana radio s igračima. Mislim da to neće imati veliki utjecaj i da neće biti većih problema. Moramo biti spremni na sve solucije”, kazao je Koeman.

Nizozemski trener smatra da je uzaludno kukati na zgusnut raspored.

“Mi smo mirni jer u životu postoje stvari koje ne možete kontrolirati. Slijedimo protokole La Lige, a što se tiče rasporeda, znamo da je težak, no svima je. Moramo odigrati sve utakmice”.

Osvrnuo se ponovo na nešto slabiju realizaciju napada, naročito na gostovanjima.

“Pokušavamo jednako igrati kod kuće i u gostima. Stvaramo šanse, no moramo ih bolje koristiti. U gostima nismo učinkoviti, a netko tko igra za Barcelonu bi morao biti učinkovitiji.”

Osvrnuo se kratko i na siječanj moguće transfere.

“Bilo koji trener na svijetu uvijek gleda na siječanj kao na mjesec u kojem može napraviti promjene i poboljšati ekipu, pa tako i ja. Napravio sam listu mogućih žrtava i nogometaša koje bi bilo zanimljivo dovesti, ali to ovisi o klubu”, jasan je bio Koeman.

Komentari

Vaš komentar