Borba za naslov u Primeri pomaknuta zbog Eurosonga

Nogomet 17. svi. 202113:55 > 13:59
Podijeli:
AP Photo/Efrem Lukatsky

Španjolski obožavatelji nogometa i glazbe odahnuli su u ponedjeljak nakon što je La Liga najavila treći set promjena kako bi osigurala da se utakmice ne preklapaju s Eurosongom koji je na rasporedu u subotu. #SponzorPrijenosa #DerbyBananas DerbyBananas

La Liga je sada pomaknula sve utakmice uključene u utrku za naslov, borbu za ispadanje i za mjesta u europskim natjecanjima sljedeće sezone na 18:00 sati u subotu.

Eurosong, kojeg obično prati oko 200 milijuna gledatelja, započinje tri sata kasnije.

U prvoj promjeni u satnici La Liga je pomaknula utakmicu između Eibara i Barcelone s nedjelje na subotu nakon Eibarovog ispadanja u drugu ligu. Nešto više od sat vremena kasnije, utakmica je vraćena u prvobitno vrijeme jer se pokazalo da bi rezultat mogao imati utjecaja na to tko će još ispasti iz prve lige.

U trećoj izmjeni, La Liga je u ponedjeljak objavila da prebacuje nekoliko drugih utakmica, uključujući i utakmicu između Villarreala i Real Madrida s nedjelje na subotu.

Direktor Villarreala Fernando Roig Negueroles ranije je optužio La Ligu za ‘nedostatak poštovanja’ jer nije htjela pomaknuti utakmicu kako bi njegov klub imao više vremena za pripremu za finalni ogled Europske lige protiv Manchester Uniteda 26. svibnja.

Utakmica protiv Reala, koji je još uvijek u utrci za naslov, sada će se igrati u subotu od 18:00 sati, istodobno dok rival za naslov Atletico Madrid, koji ima dva boda više od Kraljevskog kluba putuju u Valladolid.