Prvi topnik Furije na putu za Japan

Primera 1. pro. 201814:02 > 14:11
Podijeli:
Izvor: Alexandre Loureiro/Getty Images

Dosta mu je Amerike, pa će preko Pacifika David Villa odletjeti u jato svog prijatelja i nekadašnjeg kolege iz reprezentacije Španjolske, Andresa Inieste. Vissel Kobe postaje sve jači.

U Kobeu će tako od sljedeće sezone igrati još probranije društvo, budući da će uz Villu i Iniestu protivničke mreže pokušati čim više tresti i Lukas Podolski. 36-godišnji Villa zabio je 80 pogodaka na 124 utakmice za New York City FC odakle je stigao iz madridskog Atletica prije četiri godine.

“Ovo je još jedan korak ka tome da postanemo najbolji nogometni kolektiv na cijelom azijskom kontinentu”, napisali su među ostalim u priopćenju iz kluba.

Villa će i službeno igrač Vissel Kobea postati prvog dana nadolazeće godine, kada mu istekne aktualni ugovor u New Yorku. 

“Trenutak je stigao. Odlučio sam, idem na novu destinaciju. Veliki me izazov očekuje. Azija, nove zemlje i nova putovanja, nove kulture. Dobar dan, Japan. Dobar dan, Vissel Kobe”, to su naslovi koji su objavljeni na društvenim mrežama od strane najboljeg strijelca u povijesti španjolske nogometne reprezentacije s kojom je osvojio europski tron 2008. i svjetski dvije godine kasnije.

Villa je svoju karijeru započeo u Sportingu iz Gijona, igrao je i u Real Zaragozi te Valenciji prije no što je 2010. godine za 34 milijuna funti prešao u Barcelonu. Ondje se zadržao do 2013. godine, a onda je sudjelovao u prvoj šampionskoj sezoni Atletico Madrida nakon dugo vremena.