Predsjednik La Lige: Prvenstvo se nastavlja 12. lipnja

Primera 11. svi 202011:42 > 11:45
Podijeli:
Power Sport Images/Getty Images

Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas je u ponedjeljak izjavio kako se nada da će se prvenstvo u Šanjolskoj nastaviti 12. lipnja, gotovo tri mjeseca nakon prekida

Svi klubovi u prve dvije španjolske lige počele su testiranja igrača na koronavirus prošli tjedan i mnogi su, kao prvak Barcelona, započeli s individualnim treninzima. Real Madrid počinje s individualnim treninzima danas.

“Želim da se prvenstvo nastavi 12. lipnja, ali moramo biti oprezni i nije sve na nogometu, nego i na društvu, svi se moramo fokusirati na poštivanje mjera za zaštitu zdravlja”, izjavio je Tebas za španjolsku televizijsku postaju Movistar.

Tebas je potvrdio i da će se sve utakmice igrati bez gledatelja, kao što je slučaj i s njemačkom Bundelsigom koja nastavlja prvenstvo ovaj vikend.

Dodao je i da će raspored biti zgusnut tako da će se utakmice igrati svaki dan.

“I sada kada nemamo gleatelje na tribinama imat ćemo neke inovativne ideje za prijenos utakmica”, dodao je. “Bit će nogometa svaki dan jednom kada se La Liga vrati”.

Getty Images/Denis Doyle

Španjolska je liga u nedjelju objavila da je pet nogometaša iz klubova prve i druge lige pozitivno na koronavirus i da im je naloženo da ostanu izolirani u svojim domovima. Neće se moći vratiti na nogometne terene dok ne budu negativni na testiranju na koronavirus.

Tebas je kazao i da su tri člana stožera također pozitivni, ali da je broj zaraženih manji nego što je očekivao, inzistirajći da neće biti povećanja rizika od zaraze za igrače kada se počnu igrati utakmice.

“Zaraza tijekom utakmice je gotovo nemoguća, pokazalo je istraživanje koje ćemo objaviti i prema kojem postoji minimalan rizik na utamicama ako se poštuju sve zadane mjere”, istaknuo je Tebas.