Hrvatska i Španjolska dišu zajedno, stigla pohvala!

Primera 7. svi 202013:04 > 13:06
Podijeli:
(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Španjolska nogometna liga čestitala je javno zemljama koje su odlučile nastaviti s nogometnim prvenstvima, među ostalima i Hrvatskoj te poručila kako u lipnju očekuje nastavak u Španjolskoj.

Getty Images/Alex Caparros

Želimo čestitati Bundesligi što je tamošnja vlada odlučila pokrenuti prvenstvo u drugoj polovici svibnja, a također i ostalim reaktiviranim ligama u Poljskoj, Izraelu, Turskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj, Danskoj i Portugalu,” navela je La Liga u priopćenju.

To je jako dobra vijest za europski nogomet, vraćanje u normalu i reaktivaciju gospodarski i društveno važne aktivnosti koja u Španjolskoj sudjeluje s 1,37 posto u BDP-u te zapošljava 185 000 radnika,” dodano je.

U Španjolskoj, zemlji s najviše oboljelih od koronavirusa u Europi, prvenstvo je zaustavljeno 13. ožujka, a klubovi poput Barcelone, Real Madrida i Atlético Madrida u srijedu su testirali svoje igrače na koronavirus u klupskim centrima. Ovaj vikend bi individualno mogli početi trenirati hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić, Luka Modrić i Šime Vrsaljko koji su više od 50 dana zatvoreni u svojim kućama.

La Liga i klubovi nastavljaju raditi da se u Španjolskoj također nastavi nogomet, a taj put otpočeo je u srijedu liječničkim testiranjem igrača,” istaknula je La Liga pod kojom se nalaze 42 kluba prve i druge lige.

Glasnogovornik Real Madrida rekao je nakon testiranja da klub trenutačno nema određen datum početka individualnih treninga.

Oni bi mogli početi u petak ili subotu, a ako ne tada onda u nedjelju ili ponedjeljak. O tome će odlučiti trener Zinedine Zidane,” dodao je.

Barcelona je poručila u priopćenju kako će njeni igrači početi trenirati idućih dana, dok se u Atléticu nadaju povratku u petak. (HINA)