Courtois: Nije fer da Barca osvoji, bolja smo momčad

Primera 5. svi. 202016:38 > 16:43
Podijeli:
Izvor: (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Sjajni golman madridskog Reala smatra da, ako se i završi prvenstvo prije odigrane završnice, Barcelona ne bi smjela biti proglašena prvakom

Golman Real Madrida Thibaut Courtois smatra da ne bi bilo pošteno da Barcelona bude prvak.

Zbog pandemije koronavirusa neka nacionalna prvenstva su otkazana. U Francuskoj je odlučeno da lider PSG bude prvak jer nije bilo moguće sezonu privesti kraju, ali u Španjolskoj su uporni u tome da za zelenim terenom odluče prvaka, što bi bilo i najpoštenije.

U slučaju da se prvenstvo prekine, titula bi pripala Barceloni koja ima dva boda prednosti nad rivalom iz Madrida.

“Od Barcelone smo udaljeni samo dva boda i možemo biti prvaci, pa bi bilo loše da se sezona otkaže. Ako bi se u Španjolskoj odlučilo da je Barcelona prvak, meni se to ne bi činilo fer. Pokazali smo da smo bolja momčad od njih”, rekao je Courtois.

“U Engleskoj je drugačiji slučaj jer je Liverpool zaslužio titulu i mogao bih razumjeti da ih progalse prvakom, ali u Španjolskoj bi sezona trebala biti odigrana do kraja”, dodao je belgijski golman.

“Prvenstvo se temelji na svim utakmicama koje se igraju. Ostaje jedanaest utakmica, prerano je odlučivati o prvaku. Ako morate birati prvaka bez završetka sezone, bilo bi bolje da ne bude prvaka”, ističe Courtois.