Nevjerojatno velikodušan potez Reala prema protivniku

Primera 22. sij. 202010:39 > 10:40
Podijeli:
Getty Images Sport/Gonzalo Arroyo Moreno

Real Madrid će u šesnaestini finala španjolskog Kupa kralja igrati protiv trećeligaša Unionistasa iz Salamance. Susret će se igrati danas, ali do jučer nije bilo poznato na kojem stadionu.

Stadion Unionistasa Las Pistas prima samo 4000 gledatelja i ne ispunjava uvjete za direktan televizijski prijenos te zbog toga španjolski savez (RFEF) nije htio da se igra na njemu.

RFEF je predložio da se susret odigra na stadionu El Helmantico koji je udaljen svega nekoliko metara od Las Pistasa i koji ima 20.000 sjedećih mjesta.

No, vlasnik stadiona Salamanca je odbio tu opciju s obzirom na rivalstvo. Nakon toga je Real Madrid dao velikodušnu ponudu. Kraljevi su ponudili da se susret odigra na stadionu Santiago Bernabeu, a sav prihod od ulaznica išao bi Unionistasu.

Unionistas se zahvalio na ponudi te je ostao pri stavu da se susret igra na njihovom malom stadionu. Ipak, prema posljednjim informacijama, RFEF je naredio Salamanci da mora dati El Hermantico na korištenje Unionistasu pa će se susret najvjerojatnije tamo i odigrati.