Navijači Uniteda imaju četiri zahtjeva za Glazere

Nogomet 3. svi. 202122:39 > 22:41
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Carl Recine

Nakon što su u nedjelju provalili na Old Trafford zbog čega nije odigran derbi Manchester United - Liverpool, navijači Crvenih vragova su i u ponedjeljak nastavili s protestima.

Bili su oko stadiona, a engleskim medijima su rekli svoje zahtjeve koje su spremili za vlasnike kluba, obitelj Glazer. Spremno je pismo koje sadrži četiri točke.

1. Očekujemo da se otvoreno angažirati za reviziju vlasničke strukture nogomet, u kojoj će određen udio kluba pripasti u korist navijača

2. Želimo imenovanje nezavisnih direktora, koji će sjediti u upravnom odboru i čija će jedina svrha biti obrana interesa našeg kluba

3. Neophodno je da postoji suradnja između navijačkih grupa, ali i ostalih pristalica Manchester Uniteda i uprave kluba.

4. Klub se mora obvezati na konzultacije s vlasnicima sezonskih ulaznicama o svim značajnim promjenama u budućnosti, uključujući i one o sudjelovanju u nekom novom natjecanju.

Za kraj se navodi da se očekuje da vlasnici i uprava kluba odgovore na ove zahtjeve do petka.

Britanski mediji navode da čitava situacija uznemirava obitelj Glazer, ali da ne vjeruju da će zbog toga mijenjati svoje odluke i poslovanje kluba.