“Bojim se da će nogomet postati žrtva koronavirusa”

Premier League 7. sij. 202121:26 > 21:27
Podijeli:
Everton - Chelsea
Everton - Chelsea

Bivši reprezentativac Engleske, a sada televizijski analitičar Gari Lineker zabrinut je zbog sve ozbiljnije situacije sa pandemijom koronavirusa u britanskim klubovima.

Posljednjih dana brojni klubovi prijavili su pozitivne nalaze, a Aston Villa je u četvrtak morala privremeno zatvoriti bazu za treninge.

Ekipa iz Birminghama u petak bi se trebala sastati sa Liverpoolom u trećem kolu FA kupa, ali još nije poznata sudbina te utakmice. Istovremeno, otkazan je kup dvoboj između Southamptona i Shrewsbury Towna zbog zaraze igrača gostujućeg tima.

Očigledno da će utakmica Aston Villa – Liverpool biti otkazana zbog izbijanja koronavirusa. Bojim se da će nogomet narednih tjedana postati žrtva koronavirusa,” napisao je Lineker na Twitteru.

Zbog pojave novog soja koronavirusa i nekontroliranog širenja zaraze vlasti u Engleskoj su prije nekoliko dana pooštrile epidemiološke mjere tako da će zemlja biti u strogoj karanteni najmanje do polovice veljače. Nogometna natjecanja izuzeta su iz novih mjera tamošnje vlade.