Benitez otkrio: Kasno sam saznao za problem

Premier League 25. stu. 201813:37 > 13:38
Podijeli:
Ian MacNicol/Getty Images

Španjolski trener Rafa Benitez govorio je o svom angažmanu u Interu, kada je na klupi talijanskog sastava naslijedio Josea Mourinha.

Inter je poslije osvajanja Triplette 2010. godine morao naći novo riješenje na klupi, a čelnici Intera odlučili su da novi trener tada postane Rafa Benitez.

Španjolski stručnjak je smijenjen poslije samo šest mjeseci, pa se ispostavilo da su kritike navijača u povodu dolaska Beniteza bile potpuno opravdane.

Osvojio sam Kup Italije i klupsko svjetsko prvenstvo. Moratti je džentlmen, ali on toliko volli Inter da nije mogao promatrati stvari racionalno, činio je sve za svoje igrače i zato je bio nervozan kada bismo izgubili“, rekao je aktualni menadžer Newcastlea i dodao:

“Podržali su me Samuel, Cambiasso, Cordoba, Milito i Zanetti. Eto’o je postigao 18 golova pod mojim vodstvom. Ja sam želio pomladiti momčad, ali Moratti nije želio prodati ‘svoju djecu’. Imali smo 15 igrača od preko 30 godina, ali smo upali u problem s financijskim fair-playom. To sam saznao kasno jer je tržište već bilo zatvoreno”, rekao je Benitez.