Newcastle United vjeruje Rafaelu Benitezu

Premier League 25. ruj. 20182:11 > 2:25
Podijeli:
Stu Forster/Getty Images

"Svrake" su poslije šest odigranih utakmica u Premier ligi tek na 18. poziciji, a takva situacija bi vrlo lako mogla dovesti do razlaza između kluba i menadžera Rafaela Beniteza koji tijekom ljeta nije imao dovoljno novaca na raspolaganju za željna pojačanja.

Biti navijač Newcastlea je od početka nove sezone vjerojatno jako teško. Klub je prilično loše kupovao ljetos pa rezultati na startu sezone ponovo izostaju, a kako i dalje vlada nesigurnost oko sudbine kluba i toga što će vlasnik Mike Ashley učiniti s njim.

 Rafa je pokazao veliku lojalnost klubu sa sjeverozapada Engleske kada je ostao na klupi za degradaciju u Championship, ali već drugu sezonu u Premier ligi ozbiljnih pomaka nema. Iako Newcastle važi za klub s dosta novca i klub koji ima veliku bazu navijača.

Benitezu ugovor sa “Svrakama” ističe na kraju ljeta, a stručnjaci u Engleskoj su podijeljeni u mišljenju tko je kriv za loše rezultate ove ekipe. Jedni misle da razlog leži u lošem prijelaznom roku, dok neki smatraju da je sam Rafa Benitez kriv zbog negativnog i defenzivnog pristupa utakmicama.

Podsjetimo Newcastle je ovog ljeta potrošio nešto više od 30 milijuna funti, a stigli su Yoshinori Muto, Federico Fernandez, Fabian Schar i Salomon Rondon.