Klopp: Taj gol sam pogledao 500.000 puta

Premier League 24. ruj. 201919:20 > 19:21
Podijeli:
Izvor: Michael Regan/Getty Images

Jürgen Klopp u ponedjeljak je na Fifinoj svečanosti The Best zasluženo proglašen najboljim trenerom u prošloj sezoni.

Klopp je danas u kolumni za The Players Tribune otkrio kako nije vidio korner nakon kojeg je Liverpool u polufinale Lige prvaka protiv Barcelone prošle sezone stigao do četvrtog gola.

– Nažalost, najnevjerojatniji trenutak u povijesti Lige prvaka ja zapravo nisam vidio. Možda je to dobra metafora za život nogometnog trenera, ne zna. Ali propustio sam taj trenutak genijalnosti Trenta Alexander-Arnolda – otkrio je Klopp pa nastavio:

– Vidio sam da lopta ide u korner i da Trent kreće to izvesti te da za njim ide Shaqiri. No tada sam okrenuo leđa jer smo spremali zamjenu. Pričao sam s pomoćnikom i čuo samo buku. Okrenuo sam i vidio da lopta ide u gol. Okrenuo sam se prema klupi, pogledao Bena Woodburna, a on je rekao: ‘Što se upravo dogodilo?’ Ja sam rekao: ‘Nemam pojma’.

– Anfield je eksplodirao – totalna ludnica. Jedva sam čuo asistenta, a on je vikao: ‘Hoćemo li napraviti zamjenu?’. Nikad neću zaboraviti tu njegovu rečenicu.

– Možete li zamisliti, trener sam 18 godina, milijuni sati gledanja ove igre, a propustio sam drzak trenutak kakav se nikad nije dogodio na nogometnom terenu. Od te noći, gol Divocka sam pogledao vjerojatno 500,000 puta.

Kad smo kod Kloppa spomenimo i kako će za FourFourTwo otkrio tko bi ga trebao naslijediti na klupi Liverpoola.

– Ako pitate mene zko bi me trebao slijediti, rekao bih Stevie (op.a. Gerrard). Pomažem mu kad god mogu. Vjerujem da će on biti moj nasljednik.

– Dovoljno sam star da znam da ovom poslu pružam sve. Nisam genije, nisam savršen, ali klubu dajem 100 posto. Ako je to dovoljno, super. Ako nije, onda je samo problem situacije.