Povezuju ga s Dinamom, a za SK ističe: ‘Gdje ima dima…’

Hrvatska 7. pro. 202114:11 > 14:30
Podijeli:
Milos Vujinovic via Guliver

Dinamo ima najbolju momčad, ali deset utakmica više i nespremni reprezentativci zbog Eura su HNL učinili uzbudljivim

Sergej Jakirović se u ovom trenutku nalazi u Zagrebu. Naime, sjajna polusezona na klupi Zrinjskog je iza ovog interesantnog trenera. Posljednjih se dana povuzuje s mogućim preuzimanjem zagrebačkog Dinama.

“Da, vidio sam. Novinari u pravilu namirišu nešto, gdje ima dima ima i vatre. Službeno mene nitko nije zvao.”

Ostao je Jakirović prilično mističan.

“Pa nisam odbio klupu Gorice, teško je ući u krug trenera. Dinamo je izazov za mnoge, pa tako i mene.”

Što se Dinamu dogodilo ove sezone?

“Splet je tu više okolnosti. Prvo Dinamo je odigrao deset utakmice više od svih konkurenata u domaćem natjecanju. Otišla su dva jako važna igrača, a reprezentativci su morali odmah protiv Valura igrati. A to je bilo desetak dana nakon Eura. To su po meni osnonvni razlozi. Dinamo ima najbolji kadar, ali sad je situacija ipak drukčija. Prvenstveno jer su se i ostali klubovi podigli, osnažili. No, i dalje su Zagrepčani prvi favorit.”

U Splitu je euforija, Rijeka je konstantna, Osijek tvrd, neugodan.

“Hajduk se svakako pokanuo. Za razliku od prijašnjih godina tamo se vidi rad struke. Imaju viziju, uzimali su igrače kakvi su im potrebni. Plus Torcida koja ima svoju snagu. Osijek je kako ste rekli baš natjecateljska momčad, trener pragmatičan. Sviđa mi se što je Tomić napravio u Rijeci.”

Sjajna jesen u Mostaru je iza Jakirovića, zbog čega je uostalom i postao kandidat za klupu Dinama. Srušio je sljedeće rekorde: ima 48 bodova, najviše uoći zimske stanke u povijesti BiH lige. Najviše pobjeda – 15 i najviše uzastopnh pobjeda – 9.

“Prezadovoljan sam s tom odlukom da odem u Zrinjski. Lakše mi je bilo doći jer tamo sam rođen, poznajem mentalitet. Poklopilo se dosta dobrih stvari i trenutaka.”

I tamo je navijačka euforija.

“Da, bilo bi pogubno početi razmišljati da je prvenstvo gotovo.”

Radili ste u HNLu, Sloveniji, BiH. Možete li povući paralelu?

“Hrvatska liga je za koplje ispred. Druga je BiH liga jer su to klubovi koji su HNL-u dali puno dobrih nogometaša. A Slovenija se puni s igračima koji nisu uspjeli u HNL-u. Tako da bih ja usporedio ta tri natjecanja na taj način.”

Komentari

Vaš komentar