CR: Vratit ću se tamo, bez njih bih radio u McDonaldsu

Nogomet 30. lip 20229:07 > 9:21
Podijeli:
Action Images via Reuters/Carl Recine

Cristiano Ronaldo je dao obećanje prvom klubu u kome je započeo profesionalnu karijeru.

Poznata je priča o siromašnom portugalskom dječaku iz Madeire, koji je napustio školu kako bi ostvario san i postao profesionalni nogometaš. I to ne bilo kakav. Jedan od najboljih u povijesti nogometa

Profesionalnu karijeru započeo je u sezoni 2002./03. u lisabonskom Sportingu i eto traje već 21 sezonu. Sljedeća će mu biti 22.

Prvu i jedinu na domaćoj sceni odigrao je u zeleno-belom dresu lisabonskih Lavova, a onda redom šest u Manchester Unitedu , devet u Real Madridu, četiri u Juventusu i posljednju opet na Old Traffordu.

Danas ima 37 godina i bez obzira što se nalazi u odličnoj fizičkoj kondiciji sat polako otkucava kraj. Kad će on doći, još se ne zna, ali ono što se zna je tko će biti poslhednji klub u njegovoj karijeri.

“Karijeru ću završiti u Sportingu. Moram im se odužiti bar još jednom sezonom. Skautirali su me dok nitko nije vidio nešto posebno u meni, stvorili su me kao igrača i bez njih bih vjerojatno bio u McDonaldsu”, rekao je Ronaldo.

Slavni Portugalac je u seniorskoj konkureniciji zvanično postigao 698 klupskih golova i još 117 za A reprezentaciju Portugala.

Komentari

Vaš komentar