Brazilski Hulk vraća se u klub gdje je stvorio ime

Portugal 8. pro. 202016:12
Podijeli:
Hulk
Hulk

Hulk, 34-godišnji brazilski napadač vraća se u Europu nakon isteka ugovora u Šangaju SIPG.

Prošlo je osam godina otkako je posljednji put nosio dres Porta, no sada se čini da će ga ponovno obući. Hulk je napustio Šangaj SIPG, super bogati kineski klub u kojem je proveo protekle četiri godine karijere, a sada se vraća na Stari kontinent ponovno zaigrati u UEFA-inoj Ligi prvaka.

Iako informacija još nije službena, portugalski mediji potvrđuju iz više izvora kako je povratak Hulka u Porto gotova stvar, ostaje samo potpis ugovora, a Brazilac neće koštati ništa obzirom da je Kinu napustio kao slobodan igrač.

Kada je igrao u Portu, Hulk je bio europska senzacija, i to ne samo radi svog imena već i snage kojom je plijenio pozornost igrajući nogomet. Porto je napustio u rujnu 2012. godine kada je u transferu vrijednom 40 milijuna eura potpisao za ruski Zenit. Tamo se zadržao četiri sezone, a onda je spakirao kofere i za 55 milijuna eura vrijednosti otišao u Šangaj SIPG. Kina mu se toliko svidjela da je ostao iduće četiri godine igrajući za nevjerojatnu godišnju plaću od 20 milijuna eura.