Oglasila se superligaška trojka: To je neprihvatljivo!

Nogomet 8. svi. 202111:56
Podijeli:
Guliver Image

Real Madrid, Barcelona i Juventus, jedina tri preostala člana Superlige, oglasila su se danas zajedničkim priopćenjem nakon zadnjeg Uefina poteza.

Podsjećamo, nedavno je trebao krenuti projekt Superlige koji bi uključivao 12 klubova, no devet od njih je odustalo. Chelsea, Liverpool, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Inter, Milan, Atletico i Arsenal odustali su od takve ideje, dok su Barcelona, Real Madrid i Juventus još uvijek članovi te superligaške skupine.

Devet klubova prihvatilo je buduće sankcije od 100 milijuna eura za pristupanje drugom natjecanju ili 50 milijuna eura za kršenje članaka iz novog dokumenta koji su potpisali, a sada su se u zajedničkom priopćenju oglasili i preostala tri kluba.

“Osnivači Superlige trpe i nastave trpjeti neprihvatljive pritiske, prijetnje i uvrede zbog pokretanja Superlige. To je potpuno neprihvatljivo čak i prema pravnim propisima, a sudovi su već presudili u korist Superlige te su naložili Uefi i Fifi da ne smije kažnjavati klubove.

Superliga je osnovana s ciljem poboljšanja trenutačno neodržive financijske situacije u nogometnoj industriji. Mi smo nekoliko puta izričito rekli da ćemo Superligu osnovati samo ako je Uefa i Fifa priznaju, ali te organizacije su se potpuno oglušile na sve pokušaje komunikacije.

Svjesni smo negativnih reakcija na čitav projekt i spremni smo pregovarati i promijeniti ga na zadovoljstvo čitave nogometne industrije. No, bilo bi potpuno neodgovorno zbog spomenutih neizdrživih pritisaka potpuno napustiti projekt Superlige. Želimo ga nastaviti u dijalogu s Fifom i Uefom, ali u normalnom tonu i bez prijetnji”, stoji, između ostalog, u priopćenju Reala, Juventusa i Barcelone.