Odluka o Bjelici pada nakon Varaždina?

Hrvatska 11. kol 202210:55 > 10:56
Podijeli:
JACEK PRONDZYNSKI FOTOPYK NEWSPIX.PL

Situacija oko Nenada Bjelice u Osijeku trebala bi se konačno razriješiti ovog vikenda ili najkasnije početkom sljedećeg tjedna, a ishod utakmice u Varaždinu pritom neće biti presudan...

U priči koju donosi Glas Slavonije, odluka o statusu trenera Nenada Bjelice trebala bi biti donesena nakon utakmice s Varaždinom u nedjelju 14. kolovoza u 18.55 u Gradskom vrtu.

“Bjelici ugovor ističe sljedećeg ljeta i koliko se god o nogometu pričalo, uvijek treba biti oprezan s nekim tvrdnjama, a mala je vjerojatnost kako bi se suradnja mogla nastaviti. I tu sad dolazimo do te šire slike, s obzirom na to da je Nenad važan čovjek kada su transferi u pitanju. Klub treba početi planirati život nakon Bjelice, a dok je on tu, u ovako napetnim odnosima, to ne izgleda kao obična situacija. Status quo koji sada vlada trebao bi biti presječen još jednim razgovorom između predsjednika Ferenca Sakalja i Nenada Bjelice koji će biti tijekom vikenda, ili možda nakon utakmice protiv Varaždina. Sakalj je cijeli prošli tjedan proveo u društvu Lörinca Meszarosa, a s kakvim će zaključcima predsjednik doći u Osijek tek trebamo saznati. Uglavnom, početkom sljedećeg tjedna konačno bismo trebali saznati u kojem će smjeru krenuti NK Osijek. Hoće li Bjelica ostati do kraja ugovora, ili će nakon svih napetosti ipak doći do razlaza. U ovoj situaciji bitna je ta odluka, bez obzira na to kakva će ona biti, jer stanje koje trenutačno vlada najgore je za sam klub i momčad”, piše Glas Slavonije.

Dalje se u tekstu navodi kako “klub neće od njega tražiti nikakvu odštetu, a zauzvrat isto očekuje od Bjelice” te kako bi Osijek, navodno, “prema njegovim suradnicima mogao biti korektan i isplatiti im kompenzaciju za prijevremeni raskid suradnje”.

U svakom slučaju, osječka, ali i cjelokupna domaća nogometna javnost s nestrpljenjem iščekuje bijeli dim iz Gradskog vrta.