Nogometne legende na Hvaru: Tu su Figo, Boban, Šuker…

Nogomet 20. ruj 202215:30 > 15:31
Podijeli:
Guliver Image

Uoči sjednice Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (Uefa) u Hvaru nogometne zvijezde,predvođene predsjednikom Uefa Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Robbie Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištu u u hvarskoj Križnoj luci.

Nogometne legende zaigrale nogomet su s hvarskim dječacima i djevojčicama, na skraćenom terenu NK Hvara,a nakon ekshibicije su ostali na terenu slikajući se i dijeleći autograme.

Riječ je o projektu “Nogomet u školama”, koji promovira vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorena je proslava Uefa Grassroots tjedna, a sudjelovala su djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk.

U hvarskom Arsenalu će se održati sastanak Izvršnog odbora Uefe na u kojem će se odrediti procedura ždrijeba kvalifikacija za Euro 2024. godine, a izabrat će se i domaćin trećeg Eura U-19 u futsalu, koji se održava u rujnu 2023.

Komentari

Vaš komentar