Subašić: Sve mi se gadilo i zato sam se maknuo

Nogomet 19. srp. 202110:15 > 10:161 komentar
Podijeli:
Elmar Kremser/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Danijel Subašić bez kluba je od srpnja prošle godine kada mu je istekao ugovor s Monacom.

Subašić će u listopadu ove godine napuniti 37 godina, a iako je bez kluba više od godinu dana o mirovini ne razmišlja.

“Sad treniram, svakoga dana, dobro se osjećam i sigurno bih volio otići igrati, imam još motiva, nisam spreman reći ‘zbogom’. I iskreno, zovu me, pa ćemo vidjeti što će biti ovo ljeto. Hrvatska? Pa možda nešto i u HNL-u, nije da forsiram, ali ne forsiram ni odlazak vani”, rekao je za Sportske novosti Danijel Subašić pa otkrio što se događalo posljednjih godinu dana.

“Svašta. Prošla je godina donijela i koronu, pa i prijelazni rokovi, budžeti i rosteri nisu bili u nekoj normalnoj fazi, a završio je neki ciklus, nakon osam i pol godina u Monacu, i nakon što te poslije svega mejlom nabiju nogom, dođe do faze razočaranja. Bio sam razočaran, sve mi se gadilo, nisam bio čist i jednostavno sam se maknuo. I iz nogometa, i od medija, svega. Ujedno mi je i mali napunio godinu dana, a to me vrijeme s njime strašno punilo, a potom mi je i umro otac.”

Odlazak iz Monaca nije prošao kako je očekivao.

“Prvo su mi na mejl poslali prijedlog spuštanja plaće zbog situacije s koronom, na tri mjeseca, uz uvjet da će nam sve nadoknaditi tijekom jeseni. Dakle, kada ja više niti nisam u klubu. A godinu prije, kada su mi nudili produljenje, kazao sam da neću, dok se ne vratim, da ima vremena i da je sve što se mene tiče čista formalnost. Znate i samo koliko sam zavolio klub, dao mu sve, s njime prošao put od dna do vrha, želio sam tamo i zaključiti karijeru… No, u međuvremenu se promijenila klupska postava, stigao je novi sportski direktor, i u hipu shvatiš da si samo broj. Nema, doduše, zle krvi, Monaco je moj klub.”

Komentari

Vaš komentar