Stigla isprika suca koji je koštao Portugal pobjede

Podijeli:
Izvor: (Photo by Octavio Passos/Getty Images)

Sudac Danny Makkelie koji je u subotu sudio kvalifikacijsku utakmicu za SP 2022. između Srbije i Portugala (2-2), ispričao se u ponedjeljak u izjavi koju je prenio sportski dnevnik "A Bola".

“Sve što mogu reći je da se ispričavam portugalskom izborniku Fernandu Santosu i portugalskoj reprezentaciji zbog svega što se dogodilo”, izjavio je 38-godišnji nizozemski sudac.

“Kao suci na utakmici mi se trudimo maksimalno kako bismo donijeli dobre odluke, a kada napravimo nešto ovakvo zbog toga nismo uopće sretni”, dodao je.

U subotu u utakmici između Srbije i Portugala u zadnjoj minuti sudačke nadoknade kada su dvije reprezenacije bile izjednačene nizozemski je sudac poništio gol Cristiana Ronalda iako je lopta prešla liniju.

Ronaldo je bijesan zbog sudačke odluke na travu bacio kapetansku vrpcu i za to je kažnjen žutim kartonom.

Nakon pobjede nad Azerbajdžanom (1-0) i neriješenog rezultata protiv Srbije, Portugal, aktualni europski prvak, trenutačno je drugi u skupini A sa četiri boda koliko ima i vodeća Srbija.

U kvalifikacijskim utakmicama za svjetsko prvenstvo suci na raspolaganju nemaju VAR tehnologiju ili tehnologiju na golnoj liniji koje bi im pomogle u provjerama spornih situacija.

Komentari

Vaš komentar