Seedorf: Ne treniram nikog zbog svoje boje kože

Nogomet ostalo 22. velj. 202117:41
Podijeli:
Pete Norton / Stringer

Bivši nizozemski reprezentativac Clarence Seedorf požalio se da su tamnoputi treneri diskriminirani u nogometnom svijetu i da rijetko imaju priliku biti glavni treneri.

Nekadašnji nogometaš Ajaxa, Intera, Real Madrida i Milana, a sada trener, kazao je u razgovoru za Gazzettu dello Sport da uopće nema ponuda i da je to zbog njegove boje kože.

Ne postoji jednakost u davanju šanse između trenera. Brojke govore same za sebe. U današnjem nogometu nema afroameričkog trenera koji ima jaku poziciju“, rekao je Seedorf.

Seedorf je također rekao da iz identičnih razloga ni Patrick Vieira ni Thierry Henry nemaju priliku u velikim klubovima.

(Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

Seedorf je karijeru kao trener počeo u Milanu 2014. godine, ali vodeći omladinske timove. Nakon samo pet mjeseci otišao je u Kinu, radio je i kao trener Deportivo La Corune, ali i u reprezentaciji Kameruna.

Prihvaćao sam sve vrste ponuda kako bih dokazao da vrijedim. Riskirao sam jer nije bilo puno ponuda i znamo zašto. Vrata moraju biti otvorena svima, bez obzira odakle ste i kako izgledate. Najvažnije je to da li ste za nešto sposobni ili ne”, dodao je.