Raiola: FIFA ne treba postojati, nema smisla

Nogomet 30. ožu. 202118:08 > 18:13
Podijeli:
Mino Raiola
Izvor: Alexander Hassenstein / Staff

Jedan od najutjecajnijih nogometnih agenata na svijetu Mino Raiola kritički je govorio o Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA), istaknuvši da neće dozvoliti da organizacija čiji su čelnici u zatvoru kontrolira njegove poslove.

„Mislim da FIFA ne bi trebala postojati. Moj san je, a nadam se da ću doživjeti da to vidim, potpuno novi sistem, iskreniji“, rekao je Raiola.

„Kada imate skandale svake godine, to više nije slučajnost. To je obrazac, dio vašeg DNK-a. Dakle, danas je veliko pitanje koji je smisao postojanja FIFA-e“.

Poznati menadžer istaknuo je da se bori protiv FIFA-ine zbog dobrobiti svojih klijenata.

„Ne mogu prihvatiti da organizacija, čiji su čelnici u zatvoru, kontrolira moj život ili moje poslovanje. Neću to prihvatiti, oni nisu moji šefovi. Žele regulirati stvari na način koji nije logičan, koji je protiv mojih principa. Borit ću se za prava igrača, jer im žele oduzeti moć. To neću prihvatiti“.

Podsjećamo, njegovi klijenti su Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Erling Haaland, Matthijs de Ligt, Gianluca Donnarumma, Henrik Mkhitarjan, Marco Verratti, Mario Balotelli…