Presudila mu 2010. godina: ‘Mogao sam biti kao Messi i CR7’

Nogomet 1. tra. 202121:15
Podijeli:
Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Svojevremeno je Wesley Sneijder izjavio da je mogao biti na istom nivou kao Ronaldo i Messi, ali su ga je prevarila poneka čašica vina viška tokom večere.

Nizozemac je imao izuzetno uspješnu karijeru, bio je i žrtva velike sportske nepravde 2010. godine kada mu nije dodijeljena Zlatna lopta iako je briljirao u dresu Intera. Tada je za najboljeg izabran upravo Messi, a mnogi navijači su govorili, a i danas govore da je nagradu trebao dobiti Sneijder.

“Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali jednostavno nisam to osjećao. Uživao sam životu, možda sam pio čašu fina tokom večere”, rekao je Snejider.

“Leo i Cristiano su različiti, oni su se dosta žrtvovali i to je meni uredu. Međutim, moja karijera je svakako bila nevjerovatna”, kazao je Nizozemac.

Na naslovnoj fotografiji se može vidjeti Snedijer sa samog početka karijere i njegovog izgleda nakon što je objesio kopačke o klin.

Snejider se od nogometa oprostio 2019. godine, a nekoliko mjeseci kasnije naglo se udebljao te doslovno šokirao mnoge obožavatelje.

Prošlog ljeta spominjao se njegov povratak nogometu, u voljeni Utrecht, ali se to na kraju nije dogodilo.

Komentari

Vaš komentar