Poznato kada će biti dodijeljena Zlatna lopta

Nogomet 24. svi 202215:24 > 15:57
Podijeli:
AP Photo/Kamil Zihnioglu via Guliver

Nagrada Zlatna lopta za 2022., koja mijenja format ove sezone, bit će dodijeljena 17. listopada u Parizu, objavio je u utorak časopis France Football, organizator svečanosti.

Ovo 66. izdanje prestižne nagrade održat će se u kazalištu Châtelet, kao i svečanost dodjele 2021. kada su nagrađeni Argentinac Lionel Messi, sedmi put, i Španjolka Alexia Putellas u ženskoj konkurenciji.

Imena nominiranih za nagradu Zlatna lopta u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za nagrade Kopa (najbolji mladi nogometaš) i Yachine (najbolji vratar) bit će otkrivena 12. kolovoza.

Ove godine se nagrada dodjeljuje prema drugačijoj formuli koja je najavljena u ožujku: naime, odnosit će se na sportsku sezonu na ne na cijelu godinu te će ju dodijeljivati manji žiri na temelju strože selekcije i uz jasnije kriterije za dodjelu.

Prema novim pravilima, ‘individualna izvedba’ i ‘odlučujući i impresionirajući karakter kandidata’ bit će prvi kriterij, ispred ‘kolektivnog aspekta i osvojenih trofeja’ te “klase igrača i njegovog osjećaja za fair-play’.

Komentari

Vaš komentar