Maroko odabrao protivnike za provjeru pred SP u Kataru

Podijeli:
AP Photo/Darko Bandic via Guliver Images

Protivnik Hrvatske u skupini mundijala Maroko će se susresti s dvije jake južnoameričke momčadi u prijateljskim utakmicama u rujnu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Marokanci će igrati dvije prijateljske utakmice u Španjolskoj, protiv Čilea u Barceloni 23. rujna i Paragvaja u Sevilli 27. rujna, objavio je Marokanski nogometni savez.

Maroko je dobio slobodne termine nakon što je njihov rujanski protivnik Zimbabve izbačen iz kvalifikacija za Afrički kup nacija zbog zabrane FIFA-e.

Između 19. i 27. rujna bit ćeposljednja prilika da se nacionalne momčadi okupe do tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva u Doha 21. studenoga.

Hrvatska i Maroko su u skupini s Belgijom i Kanadom na SP-u.

Svi drugi afrički predstavnici Svjetskog prvenstva – Kamerun, Gana, Senegal i Tunis – moraju u to vrijeme igrati kvalifikacije za Afrički Kup nacija sa slabim protivnicima.

Senegal igra protiv Mozambika, koji se nalazi na 118. mjestu najnovije FIFA-ine ljestvice, Kamerun se susreće s Namibijom (117.), Tunis se susreće sa susjedima Libijom (120.), a Gana protiv Angole (122. mjesto).

Komentari

Vaš komentar