Nekadašnji igrač Bayerna preuzeo Iniestinu momčad

Nogomet ostalo 8. lip. 201912:39 > 12:47
Podijeli:
Izvor: Getty Images / Stringer

Vissel Kobe loše je započeo sezonu u Japanu usprkos velikim ulaganjima u momčad.

Nakon sedam uzastopnih poraza, Vissel je prije reprezentativne stanke napokon došao do pobjede u japanskom prvenstvu, međutim potreba za novim trenerom ubrzala je i odluku čelnika kluba.

Španjolac Juan Manuel Lillo iznenađujuće je napustio Kobe prije dva mjeseca, a od tada momčad je privremeno vodio nekadašnji igrač kluba, kao i trener Takayuki Yoshida. Obzirom da se nije proslavio klub je odlučio dovesti novog čovjeka na klupu, a to ime bit će poznato mnogim ljubiteljima nogometa.

https://twitter.com/footy90com/status/1137302247602307072

Riječ je o nekadašnjem igraču Bayerna i njemačkom reprezentativcu Thorstenu Finku koji je u ožujku ove godine dobio otkaz u Grasshoppersu kojeg nije uspio spasiti od ispadanja u drugu ligu, prvi put u 68 godina. Ranije u trenerskoj karijeri vodio je bečku Austriju.

Inače, Vissel u momčadi ima nekadašnje zvijezde europskog nogometa, Andresa Iniestu, Davida Villu i Lukasa Podolskog, međutim niti oni nisu uspjeli odvesti momčad prema vrhu prvenstvene ljestvice.

Japansko prvenstvo svakotjedno možete pratiti u programu Sportkluba dok svaki četvrtak nudi i pregled golova sa svih utakmica tekućeg kola.