Tašt ili ne, Leo je najviše bodova dao Luki! A Ronaldo?

Nogomet ostalo 25. ruj. 20180:34 > 0:46
Podijeli:
Izvor: Gabriel Rossi/Getty Images

Luka Modrić ponio je nagradu Fife "The Best" za najboljeg igrača svijeta, a ona se dodjeljuje - između ostalog - na osnovu glasova kapetana nacionalnih momčadi. Doznali smo kako su glasali neki od najpopularniji nogometaša...

Izvor : Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Kapetani svih nacionalnih momčadi glasali za tri najbolja igrača po svom izboru, koje su poredali, a na temelju tog poretka isti su zatim dobili odgovarajući broj bodova: prvi je dobio pet bodova, drugi tri, a treći jedan.
Ti su se bodovi potom zbrojili.

Luka Modrić dobio je najviše glasova, a jedan od onih koji su glasali za zvijezdu madridskog Reala je i njegov veliki suparnik i vedeta Barcelone – Lionel Messi!

On je imao priliku glasati u svojstvu kapetana Argentine. Messi je Modriću dao najviše bodova, iza njega je svrstao Kyliana Mbapea, a na treće mjesto svog ljutog rivala Ronalda.

S druge strane, kapetan Portugala i novopečeni igrač Juventusa dao je pet bodova dojučerašnjem suigraču Varaneu (!), tri Modriću, a jedan bod Griezmannu.

Sam Luka također je na prvo mjesto svrstao Varanae, na drugo je stavio Ronalda, a i on je bod udijelo Griezmannu.

Zanimljivo je glasao kapetan Srbije, Aleksandar Kolarov. Pet bodova dao je Messiju, tri de Bruyneu, a jedan pobjedniku Modriću.

Kapetan svjetskog prvaka, Hugo Lloris, sve svoje bodove podijelio je zemljacima: pet Varaneu, tri Griezmannu i jedan Mbapeu.

Vrlo zanimljivo bilo je glasanje kapetana Reala i španjolske reprezentacije, Sergija Ramosa. Prednost je dao sadašnjem suigraču Luki Modriću u odnosu na bivšeg, Ronalda. A jedan bod rezervirao je za Messija.