Larsson kritizirao Ibru: Morao je odlučivati o svemu'

Nogomet ostalo 10. lis. 202016:08 > 16:19
Podijeli:
Izvor: Getty Images/Stu Forster

Sjajni veznjak švedske reprezentacije, poznat po nastupima za engleski Sunderland oštro je govorio o legendarnom Zlatanu Ibrahimoviću pred važan ogled s Hrvatskom

U nedjelju u 18h utakmicu Lige nacija igraju Hrvatska i Švedska. Ključna utakmica u brobi za treće mjesto jer znači ostanak u najjačem rangu ovog natjecanja. 

Švedska je nakon niza godina ostala bez svoje prve violine Zlatana Ibrahimovića, a to odmah daje prednost Hrvatskoj što je istakao izbornik Dalić, ali kod igrača Švedske čak budi i malo radosti. 

Izvor : sportklub

Naime, Sebastian Larsson, veznjak švedske reprezentacije govorio je o Tlatanu kao o čovjeku koji je odlučivao baš o svemu, pa tako i o tome tko će izvoditi slobodne udarce u momčadi. Tako Larsson, koji je inače vrlo vješt izvođač prekida nije mogao do kraja doći do izražaja.

“Postojalo je više razloga zašto u reprezentaciji nisam bio prvi u redu za izvođenje prekida. Zlatan je dugi niz godina odlučivao o slobodnim udarcima koji idu direktno na gol i onima koji će biti ubačeni u kazneni prostor. Sad sam ja na redu i osjećam se involviran, čak i kod udaraca na gol, ali kroz godine sam htio biti više uključen”, iskreno je progovorio Larsson koji je otkrio kako se odluke danas donose u reprezentaciji.

“Stariji igrači se okupe i odluče o tome tko će izvesti slobodni udarac. O tome se odlučuje na pregledu videa. Ne mora to biti samo jedan igrač kada su u pitanju direktni udarci na gol, to ovisi o udaljenosti od gola i o tome tko je na terenu”, zaključio je Larsson koji će protiv Hrvatske iz prekida sada biti veika prijetnja.