Chiellini odabrao najboljeg stopera na svijetu

Nogomet ostalo 16. svi 202016:35 > 16:39
Podijeli:
Claudio Villa, Getty Images Sport

Kapetan Juventusa Giorgio Chiellini će uskoro objaviti svoju autobiografiju koja već sada izaziva dosta pažnje.

Chiellini koji je već godinama među najboljim defanzivcima svijeta za najboljeg stopera je odabrao Sergija Ramosa, opisao je to Talijan u svojoj knjizi.

“On je najbolji defanzivac na svijetu. Kažu da je impulsivan, da nije taktičan, da se između osam i deset golova primi njegovom krivicom, da ima dobru tehniku i može biti napadač, ali ja mislim suprotno”, naveo je Chiellini.

“Međutim, njegove dvije karakteristike nema nitko. Zna biti odlučujući u velikim utakmicama, a svojim intervencijama koje su nekad van bilo kakve logike zna izazvati opasne ozljede”

Angel Martinez/Getty Images

“Ono što je uradio Salahu u finalu Lige prvaka 2018. godine je bilo remek-djelo. Svaki put je rekao da to nije uradio namjerno, ali znao je da u devet od deset slučaja načinom na koji je on pao riskira protivniku slomiti ruku”.

“Snaga koju prenosi svojim prisustvom je nevjerovatna. Bez Ramosa neki prvaci poput Varanea, Carvajala i Marcela djeluju kao školarci. S njim na terenu Real nikad ne bi izgubio sa tri gola razlike od Ajaxa. Kladio bih se u to”, smatra Chiellini.