Del Piero i Vieri se naklonili hrvatskoj legendi

Nogomet ostalo 7. svi. 202014:02 > 14:12
Podijeli:
Izvor: Photo by Elisenda Roig/Bongarts/Getty Images

Velikani talijanskog nogometa Christian Vieri i Alessandro Del Piero razgovarali su preko Instagrama o brojnim zanimljivim stvarima iz svojih karijera, a dotaknuli su se i jednog Hrvata.

U razgovoru koji je trajao nešto više od pola sata, Vieri i Del Piero su se prisjetili i nekadašnjeg “vatrenog” Alena Bokšića.

Vieri je s Bokšićem dijelio svlačionicu u Juventusu i Laziju, dok je Del Piero s njim zajedno dijelio svlačionicu u Juventusu.

Del Piero je rekao za Bokšića:

Bio je ogroman i snažan, a jako brz. Driblao je sve, ali onda… Da je postigao 20% golova iz onoliko šansi koje je imao, dao bi 1200 golova. Ali to je jedina mana, ostalo je bio impresivan. Vidio sam ga jednom da se oznojio. Napravi 1200 sprinteva i vidiš mu jednu kap znoja…Poseban nogometaš“, zaključio je Del Piero.

Povezano

A Vieri se s većinom navedenog složio.

Bokšić je bio ogroman, a strašno brz. To se još nije vidjelo nikad, pa onda dribling desnom, lijevom…Svima ovo govorim, on je bio impresivan“, dijelio je komplimente na račun Bokšića legendarni talijanski napadač.

Bokšić je u svojoj karijeri osvojio 9 trofeja, bio je prvak Francuske (Marseille) i Italije (Juventus, Lazio), prvak Europe (Marseille), svijeta (Juventus), osvajač dva Kupa Italije i Kupa UEFA (Lazio), a postigao je i odlučujući gol u povijesnom posljednjem finalu Kupa Jugoslavije, kada je s Hajdukom svladao Crvenu zvezdu (1991.).