Figo: 'On me ponižavao kao nitko, patio sam'

Nogomet ostalo 4. svi 20208:01 > 8:08
Podijeli:
Getty Images/Paul Gilham

Luis Figo iza sebe ima karijeru pravog nogometnog velemajstora, ali ima i on svojih trauma

Luis Figo jedna je od ikona nogometa kao sporta. Legendarni Portugalac osvajač je zlatne lopte i jedan od onih koji je poznat kao igrač i Barcelone i Real Madrida. 

No, posebno će mu ostati u pamćenju razdoblje provedeno u Interu, gdje je stigao 2005. i ostao kao igrač do 2009. godine. 

U to vrijeme na klupi momčadi iz Milana bio je trenutni izbornik talijanske reprezentacije Roberto Mancini, a njega Figo ne pamti po dobrom.

‘Iskustvo u Interu na početku je bilo prelijepo, ali ne i na kraju. Imao sam nekakav negativan osjećaj na ljudskom nivou. Mancini je jedan od ljudi koji me je najviše ponižavao u karijeri’, započeo je Figo u razgovoru s Fabiom Cannavarom.

Imao je Figo problema s ozljedom, ali nije zaslužio tretman kakav je imao na zalasku karijere. 

‘Patio sam u Interu. Prošao sam neke situacije koje igrač od 34 ili 35 godina ne bi trebao prolaziti. Nije zbog toga što sam igrao manje jer sam bio u godinama u kojima si svjestan da se to može dogoditi. No da se zagrijavaš 85 minuta i onda odigraš tri, to nije normalno. Bilo je tu nepoštovanja, rekao bih i odgojnih mjera. Moraš, jasno, biti profesionalac i sve prihvatiti, no odnos poslije toga ne ostaje jednak.’

Figova blistava karijera uključuje i nastupe za reprezentaciju Portugala čiji je dres nosio 127 puta i zabio 32 gola.