"Došli smo po Luku, ali su u Maksimiru rekli 'NE'!"

Nogomet ostalo 29. tra 202023:24 > 23:32
Podijeli:
Denis Doyle/Getty Images

Jako zanimljiva priča o mogućem transferu Luke Modrića iz Dinama procurila je u javnost, umjesto u engleskoj, mogao je završiti u ruskoj Premier ligi, ali iz Dinama su poručli da ispod određene cifre ne idu

Jedna zanimljiva informacija je došla nakon punih 13 godina. Naime, Luka Modrić tada je bio veliki talent i mlada nada hrvatskog nogometa, član Dinama. 

Niz je europskih klubova bio iznimno zainteresiran za Lukine usluge, pa tako i ruski Lokomotiv iz Moskve. Sportski direktor kluba iz glavnog grada Rusije bio je tada Viktor Tiščenko, zahvaljujući kojem je ovaj podatak ugledao svjetlo dana. Tiščenko kaže da je pokušao napraviti sve da Luka dođe u Lokomotiv. Zato je i doputovao na utakmicu kvalifikacija između Hrvatske i Rusije. Međutim, u Dinamu nisu pristali na iznose ispod 14 ili 15 milijuna eura, što je za Ruse bilo previše. 

“O, da. Pratili smo Luku Modrića. Gledali smo ga kako igra u Dinamu, znali sve o njemu, pa smo tadašnji predsjednik kluba Semin i ja otputovali u Zagreb na utakmicu između Hrvatske i Rusije u želji da dogovorimo posao (lipanj 2007.) Bilo je očito da je iznimno talentiran, ali kada smo čuli od čelnika Dinama koliko traže, okrenuli smo se i otišli. U Dinamu nisu htjeli ni čuti za iznos ispod 14 ili 15 milijuna eura, što nam je bilo previše, pa smo naposljetku uzeli Nigerijca Petera Odemwingieja za osam milijuna i zabrljali stvar. S vremenom se ispostavilo da s tim igračem baš i nismo pogodili, ali nažalost u slučaju Modrića nismo imali izbora”, ispričao je ruskim medijima pa nastavio:

“Razlika u iznosu između ta dva igrača je bila prevelika, tolika da čak nije imalo smisla da s Dinamom pregovaramo, pokušamo se naći na pola puta.”

Kasnije je Luka završio u Tottenhamu za 21 milijun eura, a ostatak puta već je opjevan.