"Šuker i Maradona su namjestili utakmicu Hrv-Arg"

Nogomet ostalo 28. tra 202020:13 > 20:22
Podijeli:
Juan Manuel Serrano Arce / Stringer

Jedan od članova argentinske zlatne generacije bio je branič Oscar Ruggeri koji danas radi kao TV voditelj. Upravo je u jednoj emisiji optužio Armanda Diegu Maradonu i Davora Šukera za namještanje rezultata utakmice.

Ruggeri je u TV emisiji 90 Minutes of Soccer ugostio legendarnog urugvajskog nogometaša Diego Forlan. Kroz priču dvojice velikih igrača otkrila se tajna stara 26 godina, a tiče se utakmice između Hrvatske i Argentine odigrane u lipnju 1994. Riječ je o prijateljskom dvoboju dvije reprezentacije.

Priča o sumnjivoj utakmici na Maksimiru otkrivena je tako što je Ruggeri pitao svog gosta što misli o neobičnoj utakmici Argentine i Urugvaja u kvalifikacijama za SP 2002. Forlan mu je rekao kako ne zna ništa o tome jer nije igrao tu utakmicu, a onda je uzvratio protupitanjem.

Koliko si ti odigrao takvih utakmica?” pitao je Forlan Ruggerija, a ovaj mu je odgovorio: Sjećam se samo jedne. Bilo je to protiv Hrvatske.”

Povezano

Hrvatska tada još nije imala pravo nastupa na velikim natjecanjima, ali je mogla igrati međunarodne utakmice. 

Argentina je tada bila na turneji na kojoj je odigrala u svega nekoliko dana dvoboje protiv Ekvadora, Izraela i napokon Hrvatske. Igrači Argentine su u Zagreb došli vidno umorni. Ruggeri kaže da su ključnu ulogu u konačnici odigrali suigrači iz Seville – Diego Maradona i Davor Šuker.

Sjećam se jako dobro da je Hrvatska tada imala strašnu ekipu. Igrali su Boban, Šuker, pa onaj plavušan iz Reala, Prosinečki… Bili su nabrijani, a mi smo jedva stajali na nogama od putovanja. Diego je jako dobro poznavao Šukera i uslijedili su dogovori na svim stranama terena. Sve dok nije pao konačan dogovor: ‘Nećemo napadati jedni druge”, završio je Ruggeri.

Utakmica je odigrana bez golova, ali i bez pravih šansi.