UEFA savezima: 'Do tada morate odlučiti'

Nogomet ostalo 28. tra 202012:35 > 12:41
Podijeli:
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Pitanje je što će biti s ligama zbog koronavirusa

Koronavirus poremetio je cijeli sportski svijet, a što će biti s pojedinim prvenstvima još se ne zna. Da bi se ta misterija razbila UEFA je donijela novu odluku. 

Naime, vrhovna europska nogometna kuća dala je rok pojedinim savezima do kad moraju odlučiti hoće li se njihova nacionalna prvenstva nastaviti ili ne. Datum je 25. svibanj. 

Belgija je već odlučila prvaka, to je Club Bruge, u Nizozemskoj neće biti niti prvaka niti ispadanja iz lige, ali su određeni klubovi koji će igrati europska natjecanja. 

Bundesliga bi pred praznim tribinama trebala krenuti već devetog svibnja, ako se ništa ne promijeni, a procurio je i osmi lipanj kao datum kad bi svoj nastavak mogla dočekati i Premier liga. 

U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti što će savezi do tada odlučiti jer dva dana nakon, dakle 27. svibnja UFEA organizira sastanak na kojem će se odlučiti hoće li se i kada nasztaviti natjecanje u Ligi prvaka.

Ako se do 25. svinja ne odluči pojedini savez za nastavak prvenstva moraju ili proglasiti prvaka ili barem odrediti momčadi koje će pojedinu zemlju predstavljati u Europi.