Ćorluka i suigrači ekspresno poslali odbijenicu gazdi

Nogomet ostalo 10. tra. 20208:32 > 8:34
Podijeli:
Izvor: Epsilon/Getty Images

Koronavirus došao je do Rusije i uzrokovao nesuglasice između igrača i uprave u moskovskom Lokomotivu

Nogometni svijet nije baš dočekao najbolje vijest o pandemiji koronavirusa, posebno u moskovskom Lokomotivu. Naime, klub za koji nastupa i naš Vedran Ćorluka je odbio prijedlog da se plaće njemu i njegovim suigraćima smanje za 40 posto u travnju i svibnju.

Da stvar bude gora po gazdu, na njihovu stranu je stao i trener Juri Sjomin.

Klub je u posljednje dvije sezone igrao u skupinama Lige prvaka i prema grubim procjenama zaradio oko 50 milijuna eura pa Sjominu i igračima nije jasno zbog čega se onda oni moraju odricati svoga novca.

Izvor : Photo by Epsilon/Getty Images

‘Igrači su omogućili klubu ozbiljan novac plasmanima u skupine Lige prvaka dvije sezone zaredom. Iz nekog razloga na to se ne obraća pažnja. Zato, nemojte ih kriviti da su pohlepni i nezahvalni jer navodno ne razmišljaju o klubu koji ih hrani. Ovo je zajednički proces, prije će biti da oni hrane klub nego da klub više hrani njih’ – rekao je Sjomin.

Sljedeći tjedan je dogovoren sastanak između uprave i igrača, no prema Sjominovim riječima izgleda kako stvari neće krenuti nabolje.

‘Najlakše je reći: ‘Odrekni se dijela svoje plaće.’ Puno je teže odnositi se prema nogometašu s dozom poštovanja. Na kraju, to su momci koji proizvode emocije koje nam danas tako nedostaju, nemojte to zaboravit’ – zaključio je.