ANKETA Vrijedi li sport bez gledatelja?

Nogomet ostalo 16. ožu. 20209:17 > 9:18
Podijeli:
Izvor: Laurence Griffiths / Staff

Sport je u većem dijeli svijeta blokiran uslijed epidemije koronavirusa, a uskoro će se donijeti i važne odluke oko mogućeg nastavka sezone.

Engleska i španjolska liga, kao dva najsnažnija nogometna natjecanja, trenutno su pod suspenzijom, a prate ih gotovo sva najveća natjecanja na svijetu. Nema niti tenisa, niti košarkaške Eurolige, a jedini koji su se proteklog vikenda pojavili na TV ekranima su Turci. 

Turska košarka, kao i nogomet odigrali su regularno kolo koje ste proteklog vikenda mogli pratiti u programu Sportkluba. Zajedničko svim utakmicama bio je nedostatak gledatelja. U Turskoj je trenutno 18 službenih slučajeva zaraze koronavirusom, usprkos tome što je riječ o znatno manjem broju oboljelih u odnosu na druge veće zemlje svijeta, tamošnje vlasti donijele su odluku kako će se navijačima zabraniti pristup utakmicama. 

Neki od sportaša, posebno Amerikanci u košarkaškim klubovima nisu najbolje prihvatili činjenicu da moraju izaći na teren, a neki su se naglo ‘razboljeli’ kako bi izbjegli službenu dužnost. Ono što se svakako vrlo lako primjetilo u takvim okolnostima jest zapravo prava jeza koja prati utakmice bez gledatelja. Kad je riječ o košarci dobijemo priliku čuti svaki pokret tenisica na parketu, komentare igrača, trenera, pa ponekad i sudaca. U nogometu je to još izraženije, igrači se ipak ganjaju po većem terenu pa su i njihovi glasovi moćniji. 

Mogućnost da se i u ostalim državama reaktiviraju prvenstva bez gledatelja i dalje je realna, naravno nakon što prođe već postavljeni period mirovanja. Možete li uopće zamisliti utakmicu La Lige ili Premiershipa koja se igra bez gledatelja? Primjerice, derbi Manchester Uniteda i Liverpoola ili nešto što smo trebali nedavno gledati, okršaj Seville i Betisa?

U anketi nam recite vaše razmišljanje, ima li sport uopće bilo kakav smisao bez navijača, pa čak i u ovakvim okolnostima?